VIDEO V uliciach Budapešti protestujú tisíce Maďarov proti Orbánovej vláde

NETKY.SK • 16 December 2014, 18:37 • 2 min
VIDEO V uliciach Budapešti protestujú tisíce Maďarov proti Orbánovej vláde

BUDAPEŠŤ - Na protest proti korupčným kauzám, klamstvu, ale aj proti úsporným opatreniam vlády premiéra Viktora Orbána sa dnes v Budapešti zhromaždili tisíce Maďarov. Podľa organizátorov demonštrácie nazvanej Nemáme kam cúvnuť ide o najväčšiu protivládnu protestnú akciu Maďarov pred nadchádzajúcimi Vianocami.

slovakia

left justify in out

Už v úvode zhromaždenia polícia izolovala skupinu členov ultrapravicovej strany Jobbik, ktorých odviedla z námestia. Dav protestujúcich na nich kričal: "Nacisti, zmiznite."
     

Popri občianskych organizáciách, ktoré organizovali sériu doterajších demonštrácii začatých v októbri protestom proti zavedeniu dane z internetu, sa k dnešnému zhromaždeniu pridali už aj odborári.

 


     

Protestujúci sa zhromaždili na Námestí palatína Jozefa, odkiaľ pôjdu na Kossuthovo námestie pred budovu parlamentu.
     

Jeden z hlavných organizátorov demonštrácie Bertram Marek pre komerčnú televíziu ATV povedal, že sa zhromaždilo toľko škandálnych záležitostí, proti ktorým treba protestovať, že nemožno ktorúkoľvek zvlášť zdôrazňovať.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona