VIDEO V ukrajinskom parlamente sa opäť strhla bitka

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 14:42 • 2 min
VIDEO V ukrajinskom parlamente sa opäť strhla bitka

KYJEV - Na pôde ukrajinského parlamentu sa dnes opäť rozpútala bitka medzi poslancami. Jej príčinou bola informácia, že líder komunistov Petro Symonenko v rozhovore pre ruské médiá znevážil príslušníkov ukrajinskej armády.

slovakia

left justify in out

Podnetom pre rozpútanie bitky bola informácia od poslanca strany Sloboda Oleksyja Kajdu, ktorý kolegov informoval, že Symonenko v rozhovore údajne tvrdil, že vojaci vládnej armády na východe krajiny zabíjajú civilistov, aby ich orgány mohli predávať na účely transplantácie. Na základe toho poslanci strany Sloboda žiadali, aby Symonenko opustil rokovaciu sálu. 

 

Vedenie parlamentu síce vyhlásilo prestávku, aby sa mohlo o postupe v tejto kauze poradiť, ale nacionalistickí poslanci medzičasom vzali spravodlivosť do vlastných rúk a Symonenka vytiahli spoza jeho stolíka v sále. Zastali sa ho však poslanci bývalej vládnej Strany regiónov, ako aj samotní komunisti, po čom sa medzi príslušníkmi znepriatelených táborov strhla bitka. 

 

 

Strana regiónov aj Komunistická strana Ukrajiny sú od zmeny mocenských pomerov v krajine na jar toho roku pod veľmi silným tlakom, a to nielen v parlamente. Keďže časť poslancov chce komunistickú stranu zakázať, ohrozená je aj jej samotná existencia. Ambíciám komunistov zasadil v utorok ranu prezident Petro Porošenko, keď v utorok podpísal výnos, ktorý umožňuje rozpustenie ich poslaneckého klubu. Podľa agentúry UNIAN by k tomu malo dôjsť vo štvrtok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies