VIDEO V Trnave postavia prvý parkovací dom čisto pre bicykle, ľudia sú nadšení

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 09:35 • 2 min
VIDEO V Trnave postavia prvý parkovací dom čisto pre bicykle, ľudia sú nadšení

TRNAVA – V študentskom meste Trnava postavia prvý parkovací dom na Slovensku. Bude sa nachádzať v tesnej blízkosti železničnej a autobusovej stanice.

slovakia

left justify in out

Na tento projekt mesto vyčlenilo 500-tisíc eur. Mesto chce takýmto spôsobom podporiť ekologickú dopravu. Parkovací dom bude mať kapacitu až 120 bicyklov, súčasťou stavby bude aj odkladací priestor na prilby a ostatné príslušenstvo.

 

Budova s niekoľkými poschodiami by mala zabrať maximálnu plochu 8,5 x 8,5 metra a s jej výstavbou by sa malo začať už na jeseň tohto roka. Cena na hodinu by sa mala pohybovať od 0,50 do 1,00 eur za hodinu. Okrem bicyklov si sem budú môcť záujemci odložiť aj elektrobicykle vážiace maximálne 50 kíl.

 

A aby sa predišlo krádežiam či odcudzeniu bicyklov, parkovací dom bude monitorovaný kamerovým systémom vo dne v noci. Informoval portál cas.sk.

 

„Na realizáciu cykloveže získala Trnava nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 505 319 €, pričom z mestského rozpočtu bude na tento účel vynaložená suma viac ako 26 000 €,“ prezradil hovorca mesta Pavol Tomašovič. Verejné obstarávanie mestská radnica spustí už v máji.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies