VIDEO V Trnave padol cez víkend rekord v mŕtvom ťahu

NETKY.SK • 4 August 2015, 12:59 • 2 min
VIDEO V Trnave padol cez víkend rekord v mŕtvom ťahu

TRNAVA – Do Trnavy sa minulý víkend zišla opäť nielen liftérska špička, ale aj množstvo začínajúcich silových trojbojárov na tradičnej medzinárodnej súťaži v mŕtvom ťahu.

slovakia

left justify in out

V sobotu 1. augusta sa v prírodnom amfiteátri v Kamennom mlyne pri Trnave konal už 8. ročník tradičnej medzinárodnej súťaže v mŕtvom ťahu Victoria Cup 2015, ktorú organizovala Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC –Slovakia).

 

Organizátor očakával až do uzávierky prihlášok že tento rok padne účastnícky rekord z roku 2013 (51 pretekárov). Prianie organizátorov sa stalo skutočnosťou a tak sa 8. ročník zapíše do histórie s počtom 56 účastníkov súťaže.

 

 

Okrem domácich liftérov sa na súťažnom pódiu predstavili pretekári z Rakúska a Poľska. Súťažilo sa v 4 kategóriách: dorastenci + juniori, ženy, muži masters, muži open. Na rozdiel od minulých ročníkov sa po prvý krát predstavili súťažiaci nielen v divízii EQ (v dresoch) ale aj RAW. 

 

Súťaže sa zúčastnilo viacero zvučných a známych mien, držiteľov mnohých medailí zo svetových šampionátov. Za zmienku určite stoja výkony Petra Lincmaiera z Nitry, ktorý sa postaral aj o najlepší výkon súťaže 315 kg v divízii EQ ( v drese) a Petra Lehockého z Detvy, ktorí zvíťazil v kategórii Open v divízii RAW (bez dresu) výkonom 280 kg.  Medzi ženami si prvenstvo odniesla do Púchova juniorka Mária Okrajková, ktorá zvíťazila výkonom 125 kg.

 

Na záver súťaže bola odovzdaná aj cena útechy, torta od Moniky Siskovej zo známej cukrárskej výrobne Monikinetorty. Najbojovnejší výkon, ktorý však skončil vypadnutím zo súťaže predviedol s činkou 290 kg Alex Adamica z Bratislavy. O sladkú odmenu sa na záver podelil nielen so svojimi oddielovými kolegami, ale so všetkými účastníkmi tejto vydarenej súťaže. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies