VIDEO V Thajsku spravia z túlavých psov strážcov poriadku

NETKY.SK • 5 September 2017, 12:47 • 2 min
VIDEO V Thajsku spravia z túlavých psov strážcov poriadku

Thajská firma sa rozhodla zmeniť ľuďom pohľad na túlavých psov.

slovakia

left justify in out

Thajsko dlhodobo zápasí s problémom veľkého množstva voľne pobehujúcich túlavých psov v mestách. Odhaduje sa, že len v rámci Bangkoku ich takto žije viac ako 300-tisíc. V krajine sa pes vo všeobecnosti považuje za podradné zviera, a tak sú odsúdení na hladovanie a často aj týranie. Ak sa združia do svoriek, môžu predstavovať veľké riziko aj pre ľudí.

 

Istá miestna firma, ktorá sa zaoberá reklamou sa však rozhodla zmeniť ľuďom pohľad na tieto tvory. Prišla s netradičným nápadom, ako možno prítomnosť množstva túlavých zvierat využiť na zvýšenie bezpečnosti v mestách. Psy by mali dostať vestu s kamerovým systémom, vďaka ktorej by boli strážcami verejného poriadku.

 

Podľa plánov projektu by mali psy oblečenú vestu vybavenú inteligentným kamerovým systémom, ktorý sa spustí vždy vtedy, keď sa rozštekajú. Záznam sa automaticky odošle do zberného centra. Ak sa teda pes stane svedkom nejakého násilného činu, kamery to zachytia, čo uľahčí vypátranie páchateľa. Pohyb takýchto „policajtov“ v uliciach by zároveň mohol prispieť k celkovému zníženiu kriminality.

 

Kamery sú zatiaľ len v štádiu testovania. Je potrebné presnejšie nastaviť ich uhol, ale aj upresniť zber takto získaných dát. Ak sa technológa osvedčí, vesty sa začnú postupne využívať v uliciach thajských veľkomiest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies