VIDEO V Temži sporozovali raritu: Kúpeľ si tu doprial zriedkavý morský cicavec Bieluha žltobiela

NETKY.SK • 26 September 2018, 07:31 • 2 min
VIDEO V Temži sporozovali raritu: Kúpeľ si tu doprial zriedkavý morský cicavec Bieluha žltobiela

LONDÝN - V rieke Temža neďaleko britskej metropoly Londýn spozorovali v utorok zriedkavého morského cicavca - bieluhu žltobielu.

slovakia

left justify in out

Veľrybu ako prvý spozoroval ekológ a ornitológ Dave Andrews, ktorý uviedol, že sa kŕmila pri člnoch v okolí mesta Gravesend v anglickom grófstve Kent. Cicavca následne natočili médiá pomocou vrtuľníkov. Britské úrady zároveň ľudí požiadali, aby sa k bieluhe nepribližovali.

 

Organizácia pre ochranu veľrýb a delfínov (WDC) uviedla, že bieluha žltobiela je známa svojím charakteristickým bielym zafarbením a zvyčajne sa vyskytuje viac na severe. "Bieluhy žltobiele obývajú studené, arktické vody pri Grónsku, Špicbergoch a v Barentsovom mori... V minulosti ich bolo pri britskom pobreží spozorovaných asi len okolo 20, k výskytom však došlo pri grófstve Northumberland, Severnom Írsku či Škótsku," informovala.

 

Britská Kráľovská spoločnosť na ochranu zvierat pred krutosťou (RSPCA) uviedla, že situáciu sleduje v spolupráci s ďalšími odborníkmi, pričom na miesto vyslala bádateľov. Dodala, že je pripravená bieluhe poskytnúť pomoc, ak ju o to úrady požiadajú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies