VIDEO V Temnej veži bojujú proti sebe Matthew McConaughey a Idris Elba, premiera už dnes

NETKY.SK • 24 August 2017, 19:23 • 2 min
VIDEO V Temnej veži bojujú proti sebe Matthew McConaughey a Idris Elba, premiera už dnes

BRATISLAVA - Do slovenských kín dnes vstupuje Temná veža, film inšpirovaný najpopulárnejšou knižnou sériou majstra hororu Stephena Kinga, ktorú sám autor považuje za svoje celoživotné dielo.

slovakia

left justify in out

Temná veža spája v sebe to najlepšie zo žánrov fantasy, sci-fi a western. Film rozpráva príbeh posledného pištoľníka Roland Deschaina, ktorý sa už roky snaží nájsť bájnu Temnú vežu. Tá spája všetky svety a drží ich pohromade. O jej pád sa však usiluje temná moc - Rolandov úhlavný nepriateľ známy ako Muž v čiernom.

 

V snímke sa stretlo hviezdne herecké obsadenie. Pištoľníka Rolanda si zahral favorit na nového Bonda - britský herec Idris Elba, známy zo seriálov Luther, či The Wire, či komiksovej série Thor. Jeho náprotivkom - Mužom v čiernom, je oscarový Matthew McConaughey (Interstellar, True Detective). Okrem nich sa vo filme predstavil mladý talent Tom Taylor. Ten si zahral newyorského chlapca Jakea, ktorého trápia vízie skazy Temnej veža a s ňou aj nášho sveta.

 

Film mal v zahraničí premiéru pred niekoľkými týždňami. Kritici vyzdvihli herecké výkony hlavných predstaviteľov či prepojenie s vesmírom Kingových románov, čomu sa predošlé filmové adaptácie jeho kníh vyhýbali.

 

Kvalitu a rozsiahlosť Kingovej série si uvedomujú aj hollywoodski producenti a majú s ňou veľké plány. Na filmovom pokračovaní Temnej veže sa už začalo pracovať a na dej filmov má v roku 2018 nadviazať aj televízny seriál. Pod vedením Glena Mazzaru (The Walking Dead), si v ňom svoje role zopakujú Idris Elba aj mladý Tom Taylor.

 

Novinku Temná veža, uvádzanú so slovenskými titulkami, prináša do slovenskej kinodistribúcie od 24. augusta Itafilm.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies