VIDEO V Tel Avive sa zrútila budova, v troskách zahynuli najmenej dvaja ľudia

NETKY.SK • 5 September 2016, 16:45 • 2 min
VIDEO V Tel Avive sa zrútila budova, v troskách zahynuli najmenej dvaja ľudia

TEL AVIV - Pri zrútení takmer hotovej viacúrovňovej podzemnej garáže v izraelskom Tel Avive prišli dnes o život najmenej dve osoby a ďalších viac ako 20 utrpelo zranenia. Záchranári vyslobodili spod trosiek dvoch živých ľudí, tri ďalšie osoby zostávajú na zozname nezvestných, informovali dnes svetové tlačové agentúry s odvolaním sa na izraelských záchranárov.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo na stavenisku v mestskej časti Ramat ha-Chajal, kde sídlia viaceré technologické spoločnosti, nachádzajú sa tam reštaurácie a je tam aj nemocnica. Polícia z obavy, že by mohli spadnúť ďalšie budovy, uzavrela okolité ulice.


Podľa informácií, ktoré zazneli vo vysielaní jedného z kanálov izraelskej televízie, sa najskôr prepadol viacposchodový podzemný parkovací dom vo výstavbe, v dôsledku čoho sa zrútil aj stavebný žeriav a strhol časť budovy.


O príčinách nešťastia sa však v izraelských médiách objavili protirečivé informácie. Záchranné práce, do ktorých sa zapojili nielen hasiči a zdravotníci z neďalekej nemocnice, ale aj príslušníci izraelských ozbrojených síl, sťažovali obavy z nestability terénu, respektíve z možného zosuvu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies