VIDEO: V Taliansku včera napadalo 30 centimetrov snehu!

NETKY.SK • 10 September 2019, 11:44 • 2 min
VIDEO: V Taliansku včera napadalo 30 centimetrov snehu!

Napriek tomu, že mnohí sa v tomto čase ešte len chystajú na posledné letné dovolenky k moru, v Taliansku zaznamenali nečakaný výkyv počasia. V meste Livigno poriadne nasnežilo!

slovakia

left justify in out

September je mesiac, ktorý sa najmä v posledných rokoch považuje ešte za letný. Ľudia sa vydávajú na neskoršie dovolenky a doma si užívajú posledné teplé slnečné lúče. V súčasnosti sa stretávame s tým, že sa akosi vytrácajú prechodné obdobia, a tak nie je ničím výnimočným, ak sa v septembri dá ešte kúpať a teploty stúpajú k 30 stupňom Celzia. Avšak kým my si vychutnávame sezónu vinobraní v tričkách s krátkymi rukávmi, v Taliansku včera a v nedeľu nasnežilo 30 centimetrov snehu!

 

Mestečko Livigno síce leží v horskej oblasti vo výške 1800 metrov nad morom, no sneženie v tomto období tu rozhodne nie je obvyklým javom, vonkoncom nie v takomto hojnom úhrne. Obyvateľov a rovnako aj turistov toto raritné počasie poriadne zaskočilo. Kým len pred niekoľkými dňami Livigno obklopovali zelené lúky a počasie prialo turistike, teraz sa zmenilo na nepoznanie a rozkvitnuté kvety zakryla hrubá snehová perina.

 

 

V tejto alpskej oblasti sa sneh obvykle prvýkrát objaví začiatkom októbra. Rok 2019 bol teda naozaj extrémny. Teplota tu klesla pod bod mrazu. Počasie však zrejme prinesie aj ďalšie „prekvapenia“. V oblasti Tridentska, Furlansko-Julského Benátska a Veneta totiž podľa meteorológov v najbližších dňoch napadne 40 – 60 centimetrov nového snehu!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies