VIDEO V Sydney už privítali rok 2017

NETKY.SK • 31 December 2016, 14:37 • 2 min
VIDEO V Sydney už privítali rok 2017

SYDNEY - Najväčšie austrálske mesto Sydney privítalo dnes nový rok 2017 tradične veľkolepými oslavami.

slovakia

left justify in out

V sydneyskom prístave okolo mosta Harbour Bridge sa aj tentoraz zhromaždili státisíce ľudí. Množstvo z nich prišlo už niekoľko hodín vopred, aby získalo najlepšie miesta na sledovanie ohňostroja.

Oslavy vyvrcholili o polnoci miestneho času (14.00 h SEČ) veľkolepou svetelnou šou a ohňostrojom, na ktorý sa použilo sedem ton pyrotechniky a stál v prepočte približne 4,7 milióna eur. Vrcholom osláv boli pocty hudobníkom Princovi a Davidovi Bowiemu, ktorí zomreli tento rok.

Oslavy sprevádzali aj tentoraz prísne bezpečnostné opatrenia. Ulice okolo prístavu boli uzavreté pre dopravu a hliadkovalo v nich viac ako 2000 policajtov v uniformách i v civile.

Sydney vďaka svojej polohe neďaleko dátumovej hranice oslavuje nový rok ako jedna z prvých svetových metropol a pýši sa najväčšími novoročnými oslavami v celom regióne.

O dve hodiny skôr než v Sydney privítali nový rok na Novom Zélande. Hlavné oslavy sa konali v najväčšom meste Auckland, kde päťminútový ohňostroj vytvorený z 500 kilogramov pyrotechniky odpálili z tamojšej televíznej veže Sky Tower. O hudobnú stránku osláv a laserovú šou sa postaral DJ Max Key, syn bývalého premiéra Johna Keya.

Po Sydney čakajú oslavy o 16.00 h SEČ v Tokiu a ďalších japonských mestách. O hodinu neskôr privíta nový rok Čína a jej vyše 1,3 miliardy obyvateľov, ktorá je jediným časovým pásom.






 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies