VIDEO V Stredozemnom mori ratovali 3-tisíc migrantov na gumených člnoch. Siedmi neprežili

NETKY.SK • 6 Máj 2017, 08:22 • 2 min
VIDEO V Stredozemnom mori ratovali 3-tisíc migrantov na gumených člnoch. Siedmi neprežili

RÍM - Tímom záchranárov a talianskej pobrežnej stráži sa v piatok v Stredozemnom mori podarilo zachrániť takmer 3000 migrantov, ktorí sa k talianskym brehom plavili na asi 20 gumených člnoch, pričom každý mal kapacitu pre 100 ľudí.

slovakia

left justify in out

Riskantnú plavbu neprežilo najmenej sedem ľudí. Ich telá vylovili z mora a dopravili do Talianska loďou.

 

 

Hovorkyňa humanitárnej organizácie SOS Mediterranée pre agentúru DPA uviedla, že piatková záchranná operácia bola náročná. Spresnila, že sa do nej zapojila aj talianska pobrežná stráž a tímy organizácie Lekári bez hraníc.

 

 

Maltská humanitárna organizácia MOAS v noci nadnes uviedla, že do prístavu v Catanii prepravuje 394 migrantov, vrátane jedného vážne postreleného. Dovezú aj telo chlapca v tínedžerskom veku, ktorého zastrelili prevádzači, lebo údajne chceli jeho bejzbalovú čiapku.

 

Taliansko je krajinou, kam cez Stredozemné more smeruje najviac lodí prevážajúcich ilegálnych migrantov. V roku 2016 ich takto do Talianska dorazilo viac ako 180.000.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona