VIDEO V Spojených štátoch vyčíňali tornáda, zahynul mladý manželský pár

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 19:43 • 2 min
VIDEO V Spojených štátoch vyčíňali tornáda, zahynul mladý manželský pár

NEW YORK - Najmenej dvaja ľudia zahynuli a ďalších 26 utrpelo zranenia po tom, ako sa južnou časťou Spojených štátov prehnala silná búrka sprevádzaná lokálnymi tornádami. Informovali o tom dnes server spravodajskej televízie BBC a agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií DPA prišiel v dôsledku tornáda o život mladý manželský pár zo štátu Arkansas. Ich približne ročné dieťa našli ležať živé v karavane vedľa mŕtvych rodičov, potvrdil to dnes tamojší súdny lekár. K rodinnej tragédii došlo v kempe ležiacom v meste Nashville v štáte Tennessee.
     

V severovýchodnej časti amerického štátu Texas a na severozápade Arkansasu zostáva podľa BBC nezvestných desať osôb. Vyše 70 tornád nahlásili za uplynulý víkend obyvatelia stredozápadnej časti USA.

 


     

Americká Národná meteorologická služba (NWS) uviedla, že silná búrka so sebou priniesla do USA aj tornáda, ktoré udreli v nedeľu večer na texaský okres Van Zandt a tamojšie mesto Van s dvoma tisíckami obyvateľov.
     

Predstaviteľ hasičov v okrese Van Zandt na dnešnej tlačovej konferencii potvrdil, že silná búrka zničila približne 30 percent mesta Van.
     

"Škody sa pohybujú od úplne zničených domov a poškodených domov až po strhnuté stromy a elektrické vedenia," uviedol zmienený predstaviteľ.
     

Problémy spôsobili v nedeľu v americkom Texase aj mohutné záplavy po prívalových dažďoch. Približne 50 obyvateľov mesta Van museli v noci nadnes evakuovať do cirkevného prístrešku. Útočisko pre nich už začal stavať aj Červený kríž.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies