VIDEO V Španielsku vybuchol nelegálny sklad pyrotechniky: Zahynul jeden človek a 26 sa zranilo

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 07:49 • 2 min
VIDEO V Španielsku vybuchol nelegálny sklad pyrotechniky: Zahynul jeden človek a 26 sa zranilo

MADRID - Najmenej jednu obeť a 26 zranených vrátane siedmich detí si v stredu vyžiadal výbuch nelegálne skladovanej pyrotechniky v obytnom dome v meste Tui v Galícii na severozápade Španielska.

slovakia

left justify in out

Španielske noviny Faro de Vigo informovali o najmenej štyroch obetiach explózie, ktorá zničila desiatky domov. Okná na okolitých domoch rozbila v okruhu štyroch kilometrov, záchranné zložky však potvrdili iba jedného mŕtveho.

 

Noviny El Mundo na svojej webovej stránke zverejnili videozáznam, na ktorom je vidieť hustý dym, ktorý stúpa z obytnej štvrte. Všade naokolo ležali trosky rozsypané po ulici.

 

 

Hasiči v rámci pátrania po prípadných ďalších obetiach či zranených postupne kontrolovali všetky domy v okolí.

 

K explózii podľa všetkého došlo v jednom z obytných domov, nie v komerčnom sklade pyrotechniky, uviedol starosta Carlos Vásquez na tlačovej konferencii. "Všetko nasvedčuje tomu, že sú to priestory na skladovanie pyrotechniky, napriek tomu to bol dom, a nie sklad. Bolo nelegálne a nevedeli sme o jeho existencii," dodal.

 

Obeťou je žena. Polícia zadržala miestneho muža, majiteľa spoločnosti zaoberajúcej sa pyrotechnikou. Podľa bývalého starostu mesta Tui Enriqueho Cabaleira premiestnil časť pyrotechniky do súkromného domu v snahe nelegálne skladovať materiál - súd mu totiž odobral licenciu a uzatvoril priestory skladu. Pyrotechnika v dome následne vybuchla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies