VIDEO V oceáne natočili medúzu, ktorá pripomína ohňostroj

NETKY.SK • 22 Január 2018, 15:52 • 2 min
VIDEO V oceáne natočili medúzu, ktorá pripomína ohňostroj

V hlbokých vodách Tichého oceánu neďaleko mexického ostrova Soccoro Isalnd objavili vzácnu medúzu, ktorá vďaka odrazu svetiel diaľkovo ovládaných miniponoriek až nápadne pripomínala farebný ohňostroj.

slovakia

left justify in out

O vzácne zábery sa postaral tím z obrovského plávajúceho laboratória EV Nautilus, ktoré prevádzkuje nadácia Ocean Exploration Trust. Tá sa orientuje na preskúmavanie neprebádaných hlbín svetových morí a oceánov.

 

Medúzu sa im v hĺbke 1225 metrov podarilo za pomoci diaľkovo ovládaných miniponoriek natočiť už v novembri, ale dych vyrážajúce zábery zverejnili až teraz. Podľa agentúry Reuters ide o hlbokomorskú medúzu s názvom Halitrephes maasi patriacu do čeľade Halicreatidae. 

 

Prieskumníci však priznali, že trblietavé farby sú výsledkom odrazu svetiel diaľkovo ovládaných prístrojov. Bez nich by vraj vzácna medúza splynula s temnotou morských hlbín. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies