VIDEO V Nemecku naďalej vyčíňajú búrky, cez Hamburg sa prehnalo aj tornádo

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 13:45 • 2 min
VIDEO V Nemecku naďalej vyčíňajú búrky,  cez Hamburg sa prehnalo aj tornádo

BERLÍN - Prudké búrky sužujú aj naďalej viacero oblastí Nemecka. Ako informovala dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu Nemeckej meteorologickej služby, s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou sa cez východnú časť severonemeckého prístavného mesta Hamburg prehnalo v utorok tornádo, ktoré tu zanechalo spúšť.

slovakia

left justify in out

Dnes sa tu intenzívne pracuje na odstraňovaní vyvrátených stromov a zlomených konárov, potvrdil hovorca hasičov, ktorí mali plné ruky práce aj s odčerpávaním vody zo zaplavených pivníc či riešením krízových situácií obyvateľov domov, ktorým prírodný živel strhol strechy.

 

 

Stovky ľudí pracujú aj týždeň po ničivých záplavách v dolnobavorskom okrese Rottal-Inn na odstraňovaní následkov. Práve tu prišlo v dôsledku povodní o život sedem ľudí, materiálne škody sa vyšplhali do výšky rádovo miliárd eur.

 

V Bádensku-Württembersku sa situácia ani naďalej neupokojila. Po intenzívnych zrážkach sa tu vo viacerých regiónoch ocitli opäť pod vodou cestné komunikácie a došlo k zaplaveniu pivníc.

 

Blesk zasiahol vo Frankfurte nad Mohanom jedného zo zamestnancov tamojšieho letiska, konkrétne jeho protihlukové slúchadlá, a spôsobil tomuto 44-ročnému mužovi ťažké zranenia, informovali policajné zdroje.

 

Meteorológovia varujú, že predovšetkým na juhu spolkovej republiky je potrebné naďalej rátať s rozmarmi počasia sprevádzanými intenzívnymi zrážkami. Osobitne to platí pre západnú časť Bavorska, Sársko a Bádensko-Württembersko.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies