VIDEO V nemeckom Passau objavili leteckú bombu: Evakuovali 2500 ľudí

NETKY.SK • 27 Október 2016, 07:20 • 2 min
VIDEO V nemeckom Passau objavili leteckú bombu: Evakuovali 2500 ľudí

PASSAU - Evakuáciu asi 2500 ľudí si dnes v meste Passau v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko vynútil utorkový nález leteckej bomby z druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Nebezpečný pozostatok bojov sa podarilo zneškodniť krátko pred 19.00 h a evakuácia tak mohla byť zrušená, informoval Bavorský rozhlas (BR).

 

Video si môžete pozrieť TU!

 

Hasiči, policajti a príslušníci pohotovostnej polície absolvovali predtým prehliadku budov v okruhu 500 metrov od miesta nálezu, aby tamojších obyvateľov a zamestnancov inštitúcií vyzvali na opustenie lokality. V uliciach bolo vidno aj vozidlá s ampliónmi. Evakuácia, ktorá sa týkala aj Základnej školy sv. Antona, ďalšieho vzdelávacieho zariadenia, či jednej z materských škôl, prebiehala bez problémov, informovali policajné zdroje.

 

Pre evakuovaných bolo pripravené dočasné útočisko v jednej z hál, pre chorých a hendikepovaných prevozy do nemocnice.

 

Vzhľadom na skutočnosť, že v evakuovanom okruhu sa nachádzala aj železničná stanica, bola jej prevádzka pozastavená o 17.30 h. Vlaky dočasne premávali po náhradnej trati.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies