VIDEO V Neapole otvorili futuristickú vlakovú stanicu Afragola

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 18:55 • 2 min
VIDEO V Neapole otvorili futuristickú vlakovú stanicu Afragola

NEAPOL - V talianskom meste Neapol dnes slávnostne otvorili futuristickú stanicu vysokorýchlostných vlakov. Stavba, ktorú navrhla vlani zosnulá britská architektka irackého pôvodu Zaha Hadidová, má podobu 400 metrov dlhého hadovitého mosta zo skla, ocele a betónu, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na uvedení tohto projektu v hodnote 60 miliónov eur do prevádzky sa zúčastnil aj taliansky premiér Paolo Gentiloni. Neapolská stanica Afragola podľa neho predstavuje "veľkolepé architektonické dielo", ktoré posilní ekonomicky a turisticky menej rozvinutý juh Talianska.

 

 

Od nasledujúcej nedele bude v danej stanici stáť približne 36 vysokorýchlostných vlakových liniek. Doprava sa v danom regióne do roku 2022 zvýši aj vďaka plánovanému dokončeniu rýchlodráhy do mesta Bari a jej prepojeniu s miestnymi neapolskými železničnými službami, tvrdia tamojšie úrady.

 

Zaha Hadidová bola prvou ženou, ktorá získala Pritzkerovu cenu za architektúru. Navrhla mnohé budovy po celom svete vrátane Múzea umenia 21. storočia v Ríme či Rosenthalovho strediska súčasného umenia v americkom Cincinnati. Mnohé z jej architektonických projektov sa stále ešte len dokončujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona