VIDEO V mestskom parku v Nantes sa usadilo 500 migrantov. Ľudia zúria

NETKY.SK • 20 Júl 2018, 12:20 • 2 min
VIDEO V mestskom parku v Nantes sa usadilo 500 migrantov. Ľudia zúria

NANTES - Predstavte si nejaký veľký park vo vašom meste, v ktorom sa zrazu zjaví niekoľko stoviek migrantov a ustelú si, kde sa dá. Potešilo by vás to?

slovakia

left justify in out

Presne to sa stalo vo francúzskom meste Nantes, kde sa do parku uchýlilo asi 500 migrantov, ktorí boli vyhodení z opusteného domu, kde sídlili nezákonne.

 

Miestni ľudia sú veľmi nespokojní a sťažujú sa, že ich prítomnosť je pre Nantes negatívna, rovnako ako pre každé mesto, kde sa takto migranti usadili.

 

Obavy z tak veľkej skupiny majú aj lekári a varujú pred epidémiou.

 

Imigranti, väčšinou zo Sudánu a Eritrey, si v parku postavili stany a iné prístrešky potom, čo ich polícia vykázala z neďalekej budovy, keďže ju okupovali protiprávne.

 

Problémom je aj hygiena. K dispozícii je len jedna toaleta a jedna cisterna s vodou, takže si viete dobre predstaviť, ako to v parku asi vyzerá, uzatvára server stredoevropan.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies