VIDEO V meste Cambrils došlo k podobnému útoku ako v Barcelone: Polícia pátra po novom podozrivom tínedžerovi

NETKY.SK • 18 August 2017, 06:27 • 2 min
VIDEO V meste Cambrils došlo k podobnému útoku ako v Barcelone: Polícia pátra po novom podozrivom tínedžerovi

BARCELONA - V katalánskom meste Cambrils došlo v noci nadnes k podobnému útoku autom ako vo štvrtok v Barcelone.

slovakia

left justify in out

Katalánska polícia predpokladá, že oba útoky spolu súvisia a medzičasom zatkla štvrtú osobu.

 

V Cambrilse, vzdialenom približne 100 kilometrov južne od Barcelony, útočník vrazil autom do chodcov. Zranených bolo šesť civilistov a jeden policajt.

 

Vyšetrovatelia neuviedli, čo presne sa stalo. Podľa správ miestnych médií sa útočníci v aute pokúsili ujsť policajtom, ktorí ich chceli skontrolovať. Následne vrazili do policajného auta a do chodcov.

 

 

Bezpečnostné zložky krátko po incidente zadržali dvoch podozrivých - jedného španielskeho občana zo severoafrickej enklávy Melilla a jedného Maročana. Na úteku je stále najmenej jeden "terorista", uviedol dnes predseda katalánskej vlády Carles Puigdemont. Bezprostredne nie je jasné, či je osobou na úteku vodič dodávky. 

 

Polícia pátra po novom hlavnom podozrivom. Má ním byť 17-ročný Moussa Oukabir, mladší brat už vo štvrtok zadržaného Drissa Oukabira. Neplnoletý Moussa podľa správy ukradol bratovi pas a pod jeho menom si prenajal dodávku, čo údajne potvrdil aj Driss Oukabir polícii. V noci na dnes okrem toho zastrelili piatich predpokladaných teroristov v letovisku Cambrils južne od Barcelony. Polícia dnes potvrdila, že k zásahu tam došlo po tom, ako podozriví s autom vrazili do ľudí neďaleko miestnej promenády. Šesť osôb vrátane jedného policajta zranili. Zabití podozriví mali na sebe atrapy pásov s výbušninami.

 

Policajní pyrotechnici po likvidácii teroristov uskutočnili v Cambrilse viacero kontrolovaných explózií. Situácia v meste je už podľa polície pod kontrolou.

 

Polícia počas protiteroristickej operácie vyzvala miestnych obyvateľov, aby nevychádzali na ulice, na ktorých sa ozývala streľba a húkanie sirén.

 

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že útoky v Barcelone a Cambrilse spolu súvisia, rovnako ako výbuch, ku ktorému došlo v stredu večer v inom katalánskom meste Alcanar.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies