VIDEO V londýnskom metre začal premávať ruský vlak

NETKY.SK • 27 Október 2017, 06:00 • 2 min
VIDEO V londýnskom metre začal premávať ruský vlak

LONDÝN - Tematický vlak "Srdce Ruska" začal premávky s "Baker Street" londýnskeho metra.

slovakia

left justify in out

Projekt venovaný "Roku náuky a vzdelávania" Ruska a Británie. Vlak má sedem vozňov, ktoré sú vymaľované farbami vlajok oboch krajín - bielej, červenej a modrej. Na stenách vozňov je predstavená panorama zo symbolov Moskvy - Kremľa, Chrámu Vasilija Blaženého a Ostankinskej veže.

 

Iné vozne sú tiež tematicky vymaľované - partie Boľšoho divadla, portréty svetoznámych ruských spisovateľov - Lev Nikolajevič Tolstoj a Fiodora Dostojevského, náuky a kinematografie. Ako sa vyjadril riaditeľ Britskej rady Kiaran Devajan:

"Som veľmi rád, že som sa mohol zúčastniť tohto projektu. Verím, že všetci ktorí pocestujú týmto vlakom prejavia záujem a dozvedia sa veľa nového o Rusku".

 

Prvý zástupca departamentu transportu Moskvy Hamid Bulatov zdôraznil, že cieľom projektu je zvýšiť záujem Londýnčanov o ruskú kultúru, náuku, literatúru a umenie.

 

Vlak bude premávať tri mesiace a očakávajú, že v ňom budú môcť previezť viac ako milión ľudí. Pripomeniem, že minulý rok moskovské metro pustilo do premávky tematicky vlak "Shakespearovské strasti" ku výročiu "Rok jazyka a literatúry" Ruska a Británie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies