VIDEO V Lenzerheide zrušili ďalšie preteky, Vlhovej ešte viac stúpli šance na celkové prvenstvo

NETKY.SK • 18 Marec 2021, 12:07 • 2 min
VIDEO V Lenzerheide zrušili ďalšie preteky, Vlhovej ešte viac stúpli šance na celkové prvenstvo

ŠVAJČIARSKO - Slovenka Petra Vlhová je už veľmi blízko k zisku historicky prvého veľkého glóbusu za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári 2020/2021. Po zjazde zrušili v dejisku finále SP švajčiarskom Lenzerheide aj superobrovský slalom, v ktorom jej veľká súperka Lara Gutová-Behramiová mala oprávnene víťazné ambície.

slovakia

left justify in out

Stačí, keď pôjde na istotu 

Pred záverečným súťažným víkendom sezóny má Vlhová stále náskok 96 bodov pred Gutovou-Behramiovou. V prospech zverenkyne Livia Magoniho hovorí aj fakt, že Gutová-Behramiová nebude účastníčkou sobotňajšieho slalomu a v nedeľňajšom obrovskom slalome môže získať maximálne 100 bodov. Znamená to, že Vlhovej stačí v oboch týchto pretekoch získať minimálne 5 bodov a stane sa víťazkou Svetového pohára.

 

img

 

Zlé poveternostné podmienky 
Pôvodne sa zdalo, že štvrtý deň finálového týždňa SP v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom Lenzerheide sa už začne súťažiť, ale po prívaloch snehu z uplynulých dní tentoraz organizátorom aj pretekárom skrížila plány hmla. 

 

Pre RTVS sa v raňajších hodinách vyjadrila aj naša pretekárka Petra Vlhová. 

 

 

Najprv sa mali preteky žien začať o 9.30 h, ale organizátori oznámili odklad a rozhodnutie o hodinu a pol neskôr. Napokon krátko po 11.00 h riaditeľ ženskej časti Svetového pohára Peter Gerdol do vysielačky oznámil, že ani vo štvrtok sa súťažiť nebude. 

 

"Predtým som v Lenzerheide trénovala len kondične a včera som už bola aj na lyžiach. Určite nie je dobré, že sa čaká a nesúťaží sa. Je náročné koncentrovať sa na neustále posuny. Na druhej strane pre mňa je len dobré, ak sa nesúťaží, lebo moja súperka Lara je lepšia v rýchlostných disciplínach. Nechcem to však takto riešiť. Ak sa pôjde, budem bojovať, ak nie, zlepší to moju pozíciu. Som na všetko pripravená," doplnila Slovenka.

 

Malý glóbus za Super G pre Behramiovú 
Zrušenie posledného super G sezóny už nič nezmenilo na zisku malého glóbusu pre Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú, ktorá v tejto sezóne Svetového pohára ovládla štyri zo šiestich pretekov v tejto druhej najrýchlejšej disciplíne. Novým držiteľom malého glóbusu medzi mužmi v super G je Rakúšan Vincent Kriechmayr.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies