VIDEO: V Kuvajte horí najväčšia rafinéria v krajine!

NETKY.SK • 18 Október 2021, 13:35 • 2 min
VIDEO: V Kuvajte horí najväčšia rafinéria v krajine!

KUVAJT - V rafinérii došlo k výbuchu. Podľa úradov sa hasičom plamene podarilo dostať pod kontrolu.

slovakia

left justify in out

V najväčšej kuvajtskej ropnej rafinérii v pondelok vypukol rozsiahly požiar, ktorý si vyžiadal niekoľko zranených. Podľa úradov si však incident nevyžiadal prerušenie prevádzky ani zastavenie vývozu benzínu. Informovala o tom agentúra AFP.

 

Agentúra AP napísala, že očití svedkovia počuli v rafinérii Mína al-Ahmadí na juhu krajiny silný výbuch. Explózia mala otriasť časťou komplexu, kde prebieha odsírenie ropy. V sekcii následne začalo horieť. Kuvajtská štátna ropná spoločnosť KNPC prostredníctvom sociálnej siete Twitter informovala o tom, že hasičom sa podarilo plamene "dostať pod kontrolu".

 

 

Mína al-Ahmadí je najväčšou z troch ropných rafinérií v Kuvajte. Podľa oficiálnych štatistík dokáže komplex spracovať takmer pol milióna barelov ropy denne. Rafinéria má rozlohu vyše desať štvorcových kilometrov.

 

Zariadenie sa nachádza na brehu Perzského zálivu, severne od kuvajtskej hranice so Saudskou Arábiou. Produkuje benzín a naftu určenú hlavne pre domáci trh. Kuvajt má šieste najväčšie zásoby ropy na svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies