VIDEO: V kolumbijskej bani došlo k masívnemu výbuchu! Úrady potvrdili 12 obetí!

NETKY.SK • 25 August 2021, 07:39 • 2 min
VIDEO: V kolumbijskej bani došlo k masívnemu výbuchu! Úrady potvrdili 12 obetí!

BOGOTA - Explóziu v uhoľnej bani spôsobil metánový plyn. Pátraciu akciu komplikujú zosuvy pôdy.

slovakia

left justify in out

Dvanásť ľudí zahynulo pri explózii v uhoľnej bani na severovýchode Kolumbie, potvrdil v noci na stredu kolumbijský prezident Iván Duque. Informuje o tom agentúra DPA.

 

"S veľkou ľútosťou sme prijali správu o smrti 12 baníkov," napísal Duque na sociálnej sieti Twitter. Kolumbijský úrad pre baníctvo ešte v utorok večer miestneho času na Twitteri uviedol, že sa podarilo z bane vyzdvihnúť štyri z ôsmich tiel, pričom ďalšie štyri osoby boli vedené ako nezvestné a jedna utrpela zranenia.

 

 

Explóziu podľa médií spôsobil metánový plyn. Záchranné zložky boli v nasadení od ranných hodín. Pátranie po obetiach komplikovali zosuvy pôdy v oblasti.

 

V Kolumbii neustále dochádza k vážnym banským nešťastiam, poznamenáva DPA. Bane sú často nedostatočne zabezpečené. V mnohých krajinách Latinskej Ameriky je veľkým problémom nelegálne baníctvo. Nadmerné využívanie prírodných zdrojov navyše vedie k poškodzovaniu životného prostredia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies