VIDEO V Kolárove zadržali Maďara, ktorý bol dva a pol roka na úteku

NETKY.SK • 23 December 2016, 11:28 • 2 min
VIDEO V Kolárove zadržali Maďara, ktorý bol dva a pol roka na úteku

BRATISLAVA - Slovenskí policajti zadržali vo štvrtok (22. 12.) o 1.30 hod. v Kolárove 49-ročného občana Maďarska Imreho H., na ktorého mestský súd v severomaďarskom Györi ešte v lete v roku 2014 vydal európsky zatýkací rozkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

V rokoch 2005 až 2007 Imre H. s ďalšími spolupáchateľmi vo viac ako 30 prípadoch prostredníctvom falšovaných dokumentov sprostredkovávali hypotekárne úvery. Odsúdený sa na Slovensku zdržiaval dlhšiu dobu, ako úkryt mu slúžil rodinný dom v okrajovej časti Kolárova, kde ho policajti aj zadržali.

 

"Vzhľadom na získané informácie o povahe páchateľa, jeho trestnej minulosti a predpokladanej snahe pokúsiť sa o útek, bolo potrebné zvoliť taktiku zákroku s využitím efektívnych síl a prostriedkov," uviedla Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru SR s tým, že zatýkanie prebehlo rázne a bez akýchkoľvek zranení.

 

Imre H. bol po zadržaní na pokyn prokurátora Krajskej prokuratúry v Nitre umiestnený do cely policajného zaistenia a v súčasnosti prebiehajú úkony na jeho vydanie do Maďarska.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona