AKTUALIZOVANÉ: VIDEO: Výbuch muničného skladu v Kazachstane si vyžiadal obete z radov vojakov a záchranárov

NETKY.SK • 27 August 2021, 06:42 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: VIDEO: Výbuch muničného skladu v Kazachstane si vyžiadal obete z radov vojakov a záchranárov

NUS-SULTAN - Najmenej päť vojakov prišlo o život a ďalší utrpeli zranenia pri štvrtkových výbuchoch v muničnom sklade na juhu Kazachstanu.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 27. augusta 11:38

 

Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na kazašského ministra obrany Nurlana Jermekbajeva. K výbuchom došlo v sklade zbraní, ktorý patrí tamojšiemu ministerstvu obrany. 

 

Rezort obrany vo vyhlásení informoval o tom, že "explóziu neidentifikovaných predmetov" spôsobil požiar. Na miesto boli povolaní hasiči. Príčinu nehody bude vyšetrovať osobitná komisia. 

 

Zranenia utrpelo okolo 90 osôb. Všetky obete boli príslušníci armády alebo záchranári, uviedol kazašský spravodajský server Tengrinews.kz. 

 

 

Viac ako tisíc ľudí z oblasti v okolí nešťastia muselo dočasne opustiť svoje domovy a železničná trať bola uzavretá. Vo štvrtok večer došlo v muničnom sklade k približne desiatim výbuchom a následne vypukol požiar, napísala na svojej webovej stránke agentúra Interfax.

 

Minister obrany Nurlan Jermekbajeva v reakcii na výbuchy ponúkol svoje odstúpenie, o ktorom podľa jeho slov rozhodne hlava štátu.

 

 

Podobný incident sa odohral v roku 2019. Explózia v muničnom sklade pri meste Arys zabila dvoch ľudí a desiatky zranila. Evakuovaných muselo byť niekoľko tisíc miestnych obyvateľov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies