VIDEO V Kalifornii padol svetový rekord vo wingsuit zoskokoch

NETKY.SK • 21 Október 2015, 15:37 • 2 min
VIDEO V Kalifornii padol svetový rekord vo wingsuit zoskokoch

LOS ANGELES - Šesťdesiat jeden parašutistov v špeciálne upravených kombinézach, tzv. wingsuit, utvorilo nový svetový rekord v takomto druhu skupinového skákania.

slovakia

left justify in out

Na oblohe nad americkou Kaliforniou sa dobrodruhovia z 12 rôznych krajín zoskupili do tvaru diamantu bez toho, aby sa dotýkali. Do výšky 4110 m ich vyniesli tri lietadlá. Na predchádzajúcom maxime z júna tohto roka participovalo 42 skokanov.


"Neuveriteľná skúsenosť. Naša komunita je malá, aj keď sa rozrastá. Zohnať toľko ľudí z celého sveta na takúto náročnú úlohu je veľká vec," uviedla líderka skupiny Taya Weissová. Rekordné pokusy boli v sobotu 17. októbra až dva. Po prvom s 50 skokanmi stihli organizátori rekord ešte vylepšiť. Medzinárodná aeronautická federácia ho potvrdila až v pondelok.


Wingsuit je tvorený krídlami umiestnenými medzi rukami, bokmi letca a medzi nohami. Krídla svojou plochou premieňajú vertikálny voľný pád spôsobovaný gravitáciou na horizontálny let.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies