AKTUALIZOVANÉ VIDEO V Kábule došlo k samovražednému útoku, počet obetí stúpol na najmenej 35

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 09:18 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO V Kábule došlo k samovražednému útoku, počet obetí stúpol na najmenej 35

KÁBUL - Militantné hnutie Taliban sa prihlásilo k zodpovednosti za dnešný samovražedný bombový útok v afganskej metropole Kábul, pri ktorom zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších minimálne 42 osôb utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Na najmenej 35 stúpol počet obetí dnešného samovražedného bombového útoku v afganskej metropole .

 

Hovorca Talibanu Zabiulláh Mudžáhid vo vyhlásení zverejnenom prostredníctvom aplikácie Telegram uviedol, že cieľom samovražedného atentátnika, ktorý sa odpálil v aute naloženom výbušninami, boli dva autobusy afganského Národného riaditeľstva pre bezpečnosť (NDS).

 

Samovražedný útok potvrdili hovorcovia afganských ministerstiev vnútra a zdravotníctva, pričom počet obetí sa môže ešte zmeniť. 

 

Útočník odpálil auto s výbušninami v blízkosti rezidencie hazarského politika Muhammada Muhakíka, zástupcu afganského premiéra Abdulláha Abdulláha.

 

Muhakík vyviazol bez zranení.

 

 

 

V zmienenej štvrti západného Kábulu žije okrem šiitského duchovného Muhakíka - zakladateľa Strany ľudovej islamskej jednoty Afganistanu - viacero významných politických osobností.

 

Táto oblasť bola už aj v minulosti dejiskom útokov. Uviedla to agentúra AP, ktorá s odvolaním sa na svoj zdroj informovala o 12 obetiach na životoch a desiatich ranených.

Podľa svedkov bol terčom útoku pravdepodobne autobus, ktorý výbuch úplne zdemoloval. K zodpovednosti za tento čin sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona