VIDEO V Južnej Kórei po desiatkach rokov sprístupnili elegantný vodopád

NETKY.SK • 4 September 2018, 20:44 • 2 min
VIDEO V Južnej Kórei po desiatkach rokov sprístupnili elegantný vodopád

Takmer po piatich dekádach sa turisti môžu opätovne pokochať vodopádom Towangseong. Nachádza sa pri juhokórejskom vrchu Soraksan, okolo ktorého sa rozprestiera rovnomenný národný park, ktorý patrí k najkrajším v krajine.

slovakia

left justify in out

Pohľad na rozoklané vrcholky aj elegantný vodopád si môžu návštevníci užiť z vyhliadkovej plošiny, ktorá v jeho blízkosti vyrástla.

 

Hmlou zahalené špičky hôr dodávajú lokalite na mystickosti, rovnako takým je ale výhľad na okolitú krajinu úchvatný za slnečného počasia.

 

Návštevníci si pohľad na vodopád môžu vychutnať z vyhliadkovej plošiny, ktorú tu správa parku na tento účel nainštalovala. Prístupná má byť po celý rok a nachádza sa vo výške zhruba 320 metrov.

 

Je to prvýkrát za takmer 50 rokov, kedy sa k vodopádu môžu turisti vydať vo veľkom. Towangseong bol v uplynulých dekádach verejnosti otvorený iba pri špeciálnych príležitostiach, ako bol napríklad šampionát v lezení po ľadových stenách.

 

Oblasť je totiž vysoko chránená, vláda tu v roku 1965 ustanovila prírodnú rezerváciu, v roku 1982 bola ako významná biosférická lokalita zapísaná aj na zoznam UNESCO.

 

Park je cenený najmä pre rozmanitosť flóry, nachádza sa v ňom viac ako tisíc druhov rastlín. Z toho dôvodu zostávajú niektoré jeho časti neprístupné. Lesy sú zároveň domovom pre množstvo zvierat, najmä vtákov a cicavcov, mnohokrát úplne unikátnych. Trebárs takzvaný kabar, čo je v podstate srnka s nebezpečne vyzerajúcimi kly, sa tu vyskytuje skoro najviac z celej Ázie.

 

Hora Soraksan, podľa ktorej nesie rezervácie meno, je treťou najvyššou horou Južnej Kórei. A národný park, ktorý sa okolo nej rozkladá, má bezmála 400 kilometrov štvorcových.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies