VIDEO V juhovýchodnej Číne pokračujú dažde: O život prišlo 25 ľudí

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 08:20 • 2 min
VIDEO V juhovýchodnej Číne pokračujú dažde: O život prišlo 25 ľudí

PEKING - Týždeň prívalových dažďov v juhovýchodnej Číne pripravil o život 25 ľudí a ďalších 33.200 vyhnal zo svojich domovov.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia ministerstva pre občianske záležitosti, ktoré priniesla agentúra AP, záplavy a zosuvy pôdy v dôsledku silných lejakov postihli od pondelka zhruba štyri milióny ľudí vrátane obyvateľstva v chudobných a odľahlých regiónoch. Šesť osôb je stále nezvestných.

 


Na zverejnených záberoch z juhovýchodnej provincie Ťiang-si vidno ľudí tlačiť autá cez zatopené cesty a odplavené vozidlá. Množstvo zrážok sa v tejto oblasti pohybuje na hranici rekordov.


Južnú Čínu postihujú povodne a monzúnové lejaky pravidelne každý rok od mája do júla. Agentúra AP však uvádza, že tohtoročná sezóna je obzvlášť daždivá. Hladiny riek na niektorých hlavných vodných tokoch už prekonali úroveň z roku 1998, keď katastrofické povodne postihli oblasť so 180 miliónmi obyvateľov.

 


Priame ekonomické straty v dôsledku záplav už teraz dosiahli hodnotu 550 miliónov dolárov, dodal rezort pre občianske záležitosti.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies