VIDEO V jednej z najväčší talianskych rafinérií pri Miláne po výbuchu horelo

NETKY.SK • 2 December 2016, 09:41 • 2 min
VIDEO V jednej z najväčší talianskych rafinérií pri Miláne po výbuchu horelo

MILÁNO - Po výbuchu vypukol včera požiar v talianskej rafinérii v provincii Pavia severne od Milána. Oznámil to prevádzkovateľ tohto závodu, talianska ropná a plynárenská spoločnosť Eni. Úrady vyzvali obyvateľstvo, aby nevychádzali z domov.

slovakia

left justify in out

Výbuch v rafinérii v obci Sannazzaro de' Burgondi, jednej z najväčších rafinérií v krajine, nastal o 16.00 h, napísala tlačová agentúra ANSA. Explózia vymrštila do vzduchu plamene. Čierny dym bolo vidieť v okruhu desiatich kilometrov od továrne.

 

Požiar sa medzičasom podarilo uhasiť. Z miesta výbuchu ani následného požiaru neboli bezprostredne hlásené správy o obetiach ani zranených.

 

 

 

"Požiar sa podarilo uhasiť vďaka rýchlemu nasadeniu krízového tímu Eni a hasičov z národných zložiek," píše sa vo vyhlásení Eni s tým, že nikto sa nezranil a príčinu výbuchu momentálne vyšetrujú.

 

Továreň sa nachádza v obci Sannazzaro de' Burgondi približne 55 kilometrov severne od Milána v provincii Pavia v regióne Lombardsko, spresnila agentúra DPA.

 

Na mieste zasahujú zdravotníci, aby mohli obyvateľom v prípade dýchacích problémov poskytnúť prvú pomoc, dodala agentúra AP.

 

"Miestnemu obyvateľstvu nehrozí v tejto chvíli nebezpečenstvo. Na mieste sú záchranné tímy a majú situáciu pod kontrolou," zverejnil na svojej internetovej stránke miestny úrad obce Sannazzaro de' Burgondi.

 

Obyvatelia tiež dostali odporúčanie, aby ostali vo svojich domoch alebo sa ukryli do najbližších budov.

 

Denník Il Giorno napísal, že výbuch v tomto závode zaznamenali už pred piatimi mesiacmi. Pri nehode vtedy utrpel zranenia jeden človek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies