VIDEO V Japonsku nacvičovali evakuáciu civilistov pri raketovom útoku

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 14:34 • 2 min
VIDEO V Japonsku nacvičovali evakuáciu civilistov pri raketovom útoku

TOKIO - V Japonsku dnes po prvý raz nacvičovali ochranu civilistov pre prípad, že by na krajinu smerovala balistická raketová strela.

slovakia

left justify in out

Na cvičení sa zúčastnilo vyše 100 obyvateľov a školopovinných detí v pobrežnom meste Oga v severnom Japonsku. Tlampače ich varovali pred možnou raketovou hrozbou a vyzvali ich, aby sa skryli v určených evakuačných centrách, pretože na zem môžu dopadnúť časti raketovej strely.

 



Cvičenie vychádzalo zo scenára, že hypotetická krajina vypálila na Japonsko raketovú strelu, ktorá dopadla do jeho územných vôd pri pobreží prefektúra Akita.

Nácvik sa uskutočnil v čase nárastu raketových hrozieb zo strany Severnej Kórey, ktorá tento mesiac odpálila štyri skúšobné balistické rakety. Tri z nich dopadli do výsostných pobrežných vôd Japonska.

 



Generálny tajomník vlády Jošihide Suga povedal novinárom, že "je životne dôležité zvýšiť povedomie verejnosti" o tom, ako by mali reagovať v prípade raketovej hrozby.

Cvičenie sa začalo varovaním o 09.30 h pred možným dopadom odpálenej rakety. Predstavitelia mesta potom prostredníctvom tlampačov a e-mailov vyzvali obyvateľov, aby vyhľadali úkryt v určených evakuačných centrách - v tomto prípade v škole a komunitnom centre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies