VIDEO V Japonsku funguje hotel pre mŕtvych: Výbava izby zahŕňa oltár aj chladenú rakvu

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 11:03 • 2 min
VIDEO V Japonsku funguje hotel pre mŕtvych: Výbava izby zahŕňa oltár aj chladenú rakvu

Japonsko sa rozhodlo pre špecifické riešenie problému so zvyšujúcou sa úmrtnosťou.

slovakia

left justify in out

Tak, ako je tomu v mnohých zemiach na celom svete, aj v Japonsku dochádza k starnutiu obyvateľstva. V posledných pätnástich rokoch sa v tomto vyspelom štáte úmrtnosť zvýšila o 35 percent. A to je skutočne vysoké číslo. Vzhľadom na to, že krajina disponuje v pomere k počtu obyvateľov nedostačujúcim množstvom krematórií, miestni začínajú mať problém s umiestňovaním zosnulých.

 

Podľa japonských tradícii márnica telo nebožtíka odovzdá rodine, ktorá si ho vezme domov na poslednú rozlúčku. Obzvlášť vo veľkých mestách je to problém, pretože ľudia bývajú v priestorovo veľmi skromných príbytkoch. Tým, že sa čakacie doby na kremáciu posúvajú aj na niekoľko dní, je to ešte zložitejšie. Z tohto dôvodu vznikol v Osake hotel pre mŕtvych.

 

Na prvý pohľad ide o bežný hotel s jednoducho, no dostačujúco vybavenými izbami. Približne polovica z nich však ponúka okrem kúpeľne a toalety aj malú miestnosť vybavenú oltárom a rakvou s chladením. Takáto možnosť poskytuje riešenie pre mnoho rodín, ktoré majú problém s umiestnením zosnulého v období čakania na kremáciu. Príbuzní sa tu môžu dôstojne rozlúčiť s milovanou osobou  a zároveň prečkať toto obdobie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies