VIDEO V Iraku vyrastie najvyššia budova sveta!

NETKY.SK • 1 December 2015, 15:57 • 2 min
VIDEO V Iraku vyrastie najvyššia budova sveta!

BRATISLAVA - V irackom meste Basra plánujú postaviť viac ako kilometer vysoký mrakodrap, ktorý by sa po dokončení stal najvyššou budovou sveta.

slovakia

left justify in out

Autori projektu z architektonickej spoločnosti AMBS Architects navrhli komplex pozostávajúci zo štyroch prepojených veží, čím by chceli vytvoriť vôbec prvé vertikálne mesto na svete.

 

 

AMBITION AND INNOVATION

Posted by AMBS Architects on 25. november 2015


Podľa návrhu by najvyššia veža budovy mala merať približne 1152 metrov, z čoho zhruba 188 metrov by mala predstavovať anténa. Komplex s názvom The Bride (Nevesta, pozn. SITA) by tak predbehol dve najvyššie budovy sveta, ktorými sú Burdž Chalífa v Dubaji v Spojených arabských emirátoch (828 metrov) a Kingdom Tower v saudskoarabskej Džidde (približne 1008 metrov), ktorý je momentálne vo výstavbe.


The Bride bude mať masívnu zasklenú klenbu, ktorá bude clonou nad jednotlivými prízemiami. V areáli by sa mali nachádzať hotely, obchodné centrum, parky, záhrady či dokonca železničná sieť, ktorá má slúžiť na prepravu výlučne v priestoroch komplexu.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies