VIDEO V Indii sa zrútila budova: Sedem mŕtvych a mnohí sú pod troskami, zachránili dievčatko (4)

NETKY.SK • 2 Február 2017, 13:31 • 2 min
VIDEO V Indii sa zrútila budova: Sedem mŕtvych a mnohí sú pod troskami, zachránili dievčatko (4)

NAÍ DILLÍ - Sedem ľudí zahynulo pri páde budovy v severoindickom meste Kánpur a pokračuje pátranie po desiatkach ďalších osôb, zrejme uviaznutých pod troskami. Informovala o tom dnes polícia.

slovakia

left justify in out

Budova vo výstavbe na predmestí Kánpuru nazývanom Džádžmú sa zrútila v stredu, keď robotníci pracovali na šiestom poschodí.

"Niektorí zo zranených sú v kritickom stave a počet obetí na životoch môže ešte stúpnuť," povedal policajný predstaviteľ Adžit Singh. Dodal, že nie je známe, koľko ľudí je stále uväznených pod troskami. Zatiaľ bolo zachránených 22 osôb.

 

 


"Záchranné operácie sú pomalé... Nemôžeme používať stroje, kým nie je jasné, že v troskách sa už nenachádzajú ďalšie osoby," uviedol Álok Singh z Národného útvaru pre odstraňovanie následkov katastrof (NDRF).

Príslušníci NDRF pracovali na mieste aj v noci nadnes, spoločne s políciou, hasičmi a predstaviteľmi miestnej samosprávy. Dnes ráno zachránili spod trosiek štvorročné dievčatko.

 



Príčina zrútenia budovy stále nie je známa. Predbežné vyšetrovanie naznačuje, že najpravdepodobnejšou príčinou nešťastia sú nekvalitné stavebné materiály a nedodržiavanie stavebných predpisov, uviedli noviny Times of India s odvolaním sa na policajné zdroje.

Budova sa zrútila náhle ako domček z karát, citovala očitého svedka tlačová agentúra IANS.

Polícia vzniesla obvinenia proti majiteľovi budovy a dodávateľskej firme. Zatiaľ nikoho nezatkla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies