VIDEO V Dubaji zrušili ohňostroj, nový rok vítali rekordnou laserovou šou

NETKY.SK • 2 Január 2018, 15:22 • 2 min
VIDEO V Dubaji zrušili ohňostroj, nový rok vítali rekordnou laserovou šou

Najúžasnejšie, najinovatívnejšie, najväčšie. V Dubaji sú priam posadnutí prekonávaním rekordov. Pred dvoma rokmi sa dubajský silvestrovský ohňostroj zapísal do Guinnessovej knihy rekordov a koniec minulého roka privítali najväčšou svetelnou šou na jednej budove.

slovakia

left justify in out

"Na Nový rok rozžiarime oblohu inovatívnou šou, ktorá oslní svet a dostane Dubaj a Spojené arabské emiráty (SAE) do pozornosti celého sveta," uvádzalo zastúpenie mestskej časti Downtown Dubaj, píše server Novinky.cz. Krátko pred polnocou sa celá východná strana 828 metrov vysokého mrakodrapu Burdž Chalífa rozžiarila jasnými svetlami. 

 

Úrady sa rozhodli vynechať klasický ohňostroj aj z bezpečnostných dôvodov. Ním mohol byť aj požiar, ktorý zachvátil jeden z hotelov blízko Burdž Chalifa v roku 2015 len pár hodín pred vypuknutím osláv Nového roka. Aj tak však mali zhromaždené davy na čo pozerať.

 

Svetelná šou nazvaná Light Up 2018, ktorú niekoľko mesiacov pripravovali stovky expertov a stovka lezcov na lane, trvala necelých desať minút. Hlavným motívom boli arabské kaligrafie, geometrické obrazce a portrét zakladateľa SAE Zajda bin Sultán Ál Nahjána. Tohto roku totiž uplynie sto rokov od jeho narodenia a rok 2018 je v Emirátoch označovaný za rok Zajdu. V roku 1971, keď Emiráty vznikli, sa stal ich prvým prezidentom a bol ním až do roku 2004.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona