VIDEO V Dubaji vznikajú luxusné ostrovy po vzore európskych destinácií

NETKY.SK • 27 November 2018, 19:47 • 2 min
VIDEO V Dubaji vznikajú luxusné ostrovy po vzore európskych destinácií

Pripomínať Nemecko, Švajčiarsko, Petrohrad alebo Benátky majú umelé ostrovy, ktoré vznikajú v Dubaji. Ide o súčasť projektu The World, ktorý, ako už názov napovedá, vychádza z rôznych svetových destinácií a napodobňuje tvary kontinentov.

slovakia

left justify in out

Európska časť by podľa developera mala byť hotová už v roku 2020, píše agentúra Reuters. Projekt World sprevádzajú prakticky od začiatku ťažkosti. Samotné ostrovy sú už desiatky rokov hotové, ale ďalšie stavebné práce stoja.

 

Vpred sa aktuálne hýbe len sekcia Heart of Europe, ktorá by mala byť hotová na začiatku svetovej výstavy v Dubaji Expo 2020. Niekoľko sa pozvoľna premieňa a vo výsledku má každý z nich evokovať inú európsku destináciu - okrem už spomínaných napríklad Švédsko.

 

Nákladný projekt má podporiť turizmus, ale zatiaľ je z celkového počtu 4000 jednotiek predaných len 1000, ceny domov sa pohybujú od 16 do 100 miliónov dolárov.

 

Nemá sa však jednať len o rezidenčnú štvrť, na ostrovoch rastú aj hotelové rezorty, samozrejme tie najluxusnejšie. Núdza potom nebude o bary, reštaurácie a ďalšie zariadenia.

 

"Ľudia tvrdili, že je nemožné tie ostrovy postaviť, ale nie je to tak," povedal predseda spoločnosti Kleindienst Group, ktorý projekt realizuje.

 

"Nehnuteľnosti sú plánované ako letné vily, okrem iného aby obyvatelia Spojených arabských emirátov nemuseli jazdiť napríklad na Maledivy, Maurícius alebo Seychely," dodal.

 

Okolo ostrovov vzniknú tiež umelé koralové útesy, čo by malo čiastočne vyriešiť problém s odumieraním a blednutím tých skutočných.

 

Koncom tohto roka by mal byť hotový "švédsky" ostrov, na iných ostrovoch by mala byť dokončená stavba niektorých víl, palácov či hotelov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies