VIDEO V Číne sa rozrastá nový trend: Myslíte si, že vidíte malé pandy?

NETKY.SK • 10 Február 2016, 18:00 • 2 min
VIDEO V Číne sa rozrastá nový trend: Myslíte si, že vidíte malé pandy?

PEKING - Tudo, Yumi a Doudou na prvý pohľad vyzerajú ako medvedík panda, no v skutočnosti patria k úplne inému živočíšnemu druhu.

slovakia

left justify in out

Keď hrdý majiteľ Meng Jiang a jeho rodina venčia svojich netradičných miláčikov, stretávajú sa s obrovským obdivom a záujmom okoloidúcich. Veď kto, by ich nechcel aspoň raz pohladiť. "Keď ich ľudia zbadajú, pribehnú bližšie, chcú sa s nimi fotiť a maznať, " povedal Meng.

 

Tieto tri roztomilé tvory však nie sú samostatné plemeno. V skutočnosti je to pes čau-čau, ktorý prejde kozmetickou úpravou, aby sa podobal pande. „Ja som túto techniku zdokonalil, a teraz sa šíri po celej zemi. S trochou úpravy a farby je pomerne jednoduché zmeniť čau-čau na pandieho psa len za dve hodiny. Tento vzhľad mu vydrží zhruba šesť týždňov, potom ho majiteľ musí znovu priniesť. Nepoužívame žiadne chemikálie, je to organické, netoxické a špeciálne farbivo. Voči psom to nie je kruté,“ tvrdí Sin Čchen , ktorý má čo robiť, aby uspokojil dopyt.

 

„Cena takéhoto zvieratka samozrejme podstatne stúpa, pretože do nej nie je zahrnutá pravidelná úprava,“ dodal. Pandie psy sú pomerne novým hitom čínskej spoločnosti, v ktorej sa stredná trieda postupne rozrastá.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona