VIDEO V Číne majú mrakodrap s vodopádom!

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 20:11 • 2 min
VIDEO V Číne majú mrakodrap s vodopádom!

GUIYANG - Obyvatelia mesta Guiyang v juhozápadnej Číne si mysleli, že snívajú, keď jedného dňa zočili masívny vodopád padať z výškovej budovy.

slovakia

left justify in out

„Vyzerá to, ako by sa tam roztrhlo potrubie,“ komentoval novinku jeden občan.

 

 

Vodopád má 108 metrov a je nainštalovaný na 121 metrovej budove Liebian na verejnom námestí v centrálnej biznis štvrti mesta. Informoval o tom Daily Mail.

 

Vodopád zriadila spoločnosť Guizhou Ludiya Property Management Co. ako turistickú atrakciu.

 

Hovorca nehnuteľností, pán Cheng pre Kan Kan News uviedol, že hlavným vodným zdrojom je recyklovaná voda, dažďová voda alebo voda z iných zdrojov, napr. kanálov. Nejde teda o plytvanie vzácnou tekutinou, čo sa nedá povedať o elektrine.

 

"Naša budova má štvorpodlažný podzemný zásobník a drenážny systém, z ktorého sa čerpá a recykluje voda," povedal pán Cheng.

 

Štyri čerpadlá a celý systém fenomenálneho vodopádu spotrebuje obrovské množstvo energie. Daily Mail túto hodnotu neuvádza, avšak cena za hodinu prevádzky „tečúcej vody“ stojí 800 juanov (100 eur).

 

"Preto vodopád nezapíname každý deň - len pre špeciálne slávnosti v meste a vždy len na 10-20 minút," vysvetlil pán Cheng.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies