VIDEO V chemičke nemeckej spoločnosti BASF došlo k veľkému výbuchu: Dvaja mŕtvi

NETKY.SK • 17 Október 2016, 20:07 • 2 min
VIDEO V chemičke nemeckej spoločnosti BASF došlo k veľkému výbuchu: Dvaja mŕtvi

LUDWIGSHAFEN - Chemický koncern BASF potvrdil po dnešnej explózii a požiaroch v areáli firmy v Ludwigshafene druhú obeť. Obaja mŕtvi boli podľa doteraz známych poznatkov spolupracovníkmi spoločnosti.

slovakia

left justify in out

 

Šesť ďalších osôb utrpelo ťažké zranenia, počet osôb s ľahšími zraneniami nie je definitívne známy, ide však o najmenej jedného človeka. Na zozname nezvestných zostávajú ešte dve osoby.

 

 

Vyplýva to z informácií, ktoré sprostredkovala vo večerných hodinách tlačová agentúra DPA.

 

K výbuchu došlo v riečnom prístave na potrubí, ktorým sa prepravujú tekuté plyny z cisternových lodí do výrobných zariadení koncernu.

 

 

Presnú príčinu explózie a následných požiarov objasní až vyšetrovanie, polícia podľa prvých informácií nepredpokladá, že by išlo o teroristický čin. "Urobíme, prirodzene, maximum pre to, aby sme sa príčinu dozvedeli čo najskôr," citovala tlačová agentúra DPA slová jedného z vedúcich predstaviteľov koncernu Uweho Liebelta, ktorý vyjadril sústrasť pozostalým a spoluúčasť rodinám zranených i nezvestných.

 

 

 

Merania nepreukázali ani v ovzduší, ani vo vode a v pôde zvýšené hodnoty toxických a nebezpečných látok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies