VIDEO V Bulharsku explodoval vlak: Štyria mŕtvi pri výbuchu kvapalného plynu

NETKY.SK • 10 December 2016, 10:58 • 2 min
VIDEO V Bulharsku explodoval vlak: Štyria mŕtvi pri výbuchu kvapalného plynu

SOFIA - Najmenej štyria ľudia dnes zahynuli a minimálne 23 ďalších osôb utrpelo zranenia, keď sa na severovýchode Bulharska vykoľajil nákladný vlak a vybuchli mu cisterny s kvapalným ropným plynom.

slovakia

left justify in out

K havárii došlo zavčasu ráno o 05.40 h miestneho času v katastri obce Chitrino v Šumenskej oblasti, spresnil novinárom šéf oblastnej hasičskej správy Nikolaj Nikolov. Podľa jeho slov explózia zničila v dedine najmenej 20 budov.

 

 

Nikolov uviedol, že bezprostredné okolie miesta explózie bolo evakuované, avšak príčina nehody nebola zatiaľ objasnená.

 

Na záberoch z dejiska nešťastia bolo vidno mnoho domov v plameňoch a sanitky vezúce zranených ľudí do nemocníc. Chitrino je dedina s približne 800 obyvateľmi.

 

 

Bulharská vláda oznámila, že do tragédiou postihnutej obce odcestoval premiér Bojko Borisov. Ministerský predseda vyzval obyvateľov, aby darovali krv s cieľom doplniť jej zásoby v okolitých nemocničných zariadeniach.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona