VIDEO V Budapešti protestujú tisíce ľudí proti korupcii

NETKY.SK • 4 December 2014, 19:24 • 2 min
VIDEO V Budapešti protestujú tisíce ľudí proti korupcii

BUDAPEŠŤ - Tisíce Maďarov sa dnes zhromaždili na Kossuthovom námestí v Budapešti, aby protestovali proti systematickej korupcii v štáte. Demonštráciu, ktorá sa koná neďaleko budovy parlamentu, zorganizovala na Fecebooku skupina Naša krajina, naše peniaze.

slovakia

left justify in out

"Národný úrad pre dane a clá (NAV), ktorého niekoľkí vedúci predstavitelia dostali zákaz vstupu do USA kvôli korupcii, stále nebol vyšetrený. Naše forinty obhospodaruje stále to isté skorumpované vedenie NAV-u," uviedli organizátori.

 


     

V spoločnosti v týchto dňoch rezonuje okrem iného kauza majetku ministra riadiaceho úrad vlády Jánosa Lázára, ktorý kúpil na meno svojho desaťročného syna luxusnú budínsku nehnuteľnosť. Rozhorčenie verejnosti vyvolalo aj stredajšie vyhlásenie amerického chargé d'affaires v Budapešti Andréa Goodfrienda, podľa ktorého šéfka NAV-u Ildikó Vidová nebola z USA vykázaná preto, že nič nerobí proti korupcii, ako sa to prezentuje, ale pre priamu účasť na bližšie nešpecifikovanom korupčnom trestnom čine.
     

Dav, ktorý sa z Kossuthovho námestia podľa programu presunie na Hradný vrch, protestuje aj proti zoštátneniu súkromných dôchodkových fondov.
     

Účastníci okrem iného požadujú odstúpenie skorumpovaného vedenia NAV-u a nulovú toleranciu voči korupcii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies