VIDEO V Brazílii majú nezvyčajnú nemocnicu, pacientami sú bábiky a hračky...

NETKY.SK • 31 December 2017, 14:33 • 2 min
VIDEO V Brazílii majú nezvyčajnú nemocnicu, pacientami sú bábiky a hračky...

V brazílskom Rio de Janeiru majú netradičnú nemocnicu. Lekári sa tam nestarajú o bežných pacientov, ale o poškodené hračky, ktoré opravujú. Riaditeľ nemocnice hovorí, že hračka nemusí byť nová, aby vykúzlila deťom úsmev na tvári

slovakia

left justify in out

Zakladateľom nemocnice  Hospital de Brinquedos je Luiz Carlos Espinoza, ktorý tam pracuje s rodinnými príslušníkmi, píše server Novinky.cz. Väčšinu ich pacientov tvoria rozbité bábiky, ľudia však do nemocnice nosia všeliaké hračky.

 

Vybavenie nemocnice je bohaté, majú tam operačnú sálu, inkubátory, RTG miestnosť či špeciálnu endoskopiu, čiťe digitálnu kameru, ktorá prenáša živé video do počítača.

 

Záujem je vraj obrovský. 54-ročný  Gilbert Guedes sa rozhodol, že prekvapí svoju manžeklku na Vianoce a nechal jej opraviť bábiku, ktorú dostalla, keď mala iba dva roky. "Mamka m nju darovala roku, keď mi zomrel otecko. Mám k nej silné citové puto," povedala agentúre AP manželka Mariane, ktorá mala z opravy obrovskú radosť.

 

"Je to miesto, kde sa z hračiek stávajú pacienti a je tu s nimi zachádzané s rešpektom a starostlivosťou, ktorú si zaslúžia. Veríme, že hračka nie je len kus materiálu. Sú nabité emóciami a pomáhajú rozvíjať kreativitu a lásku," vysvetluil Espinoza, ktorý nemocnicu prevádzkuje už desať rokov.

 

"Som proti jednorázovým hračkám. Nemusí byť predsa nová alebo drahá, aby deťom urobila radosť." uzavrel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies