VIDEO: V Bratislave protestovali proti korupcii i pred prezidentským palácom. Pozrite si, kde ich bolo viac

NETKY.SK • 25 September 2017, 18:50 • 2 min
VIDEO: V Bratislave protestovali proti korupcii i pred prezidentským palácom. Pozrite si, kde ich bolo viac

Pred prezidentským palácom o štvrtej a v centre mesta o piatej sa zhromaždili dve skupiny protestujúcich. Kým tej prvej sa nepáčia činy nášho prezidenta, tá druhá skloňovala najmä slová vláda, korupcia, a boj proti nej.

slovakia

left justify in out

Niečo vyše stovky odporcov prezidenta Andreja Kisku zavítalo včera pred prezidentský palác. Väčšinou starší občania tlieskali na kritiku prezidentovho prejavu na pôde OSN i jeho návštevu USA. Mnohí z nich netajili sympatie k Rusku a nahlas dávali najavo nespokojnosť s prezidentovými názormi a činmi. Palác pred nimi strážila skupina policajtov.

 

Omnoho väčší dav  sa asi o hodinu neskôr zišiel na Hviezdoslavovom námestí. V poradí tretí Protikorupčný pochod prilákal asi dve tisícky občanov, ktorí sa spoločne vybrali až na Námestie SNP, kde bola pripravená tribúna. Dav sa pochodom po uliciach Bratislavy rozrastal. Policajti kvôli pochodu uzavreli niektoré ulice v centre.

 

Jedna z protestujúcich, Lenka zo Žiliny, pre Netky.sk povedala, že súčasná situácia nahráva extrémistom, ako je Kotleba. "Je mi smutno, že niektorí ľudia musia robiť za tristo, štyristo eur."

 

V prejavoch organizátorov či herečky a režisérky Terezy Nvotovej potom zazneli tie isté výzvy premiérovi Róbertovi Ficovi: Korupcia je vážny problém tejto krajiny a je potrebné ju riešiť okamžite. "Ľudia by mali veriť, že štát korupciu vyrieši," povedala organizátorka pochodu a členka petičného výboru Karolína Farská.

 

Organizátori protikorupčného pochodu doručili dnes do podateľne Úradu vlády SR list predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi, v ktorom ho pozývali na pochod. Karolína Farská vysvetlila, že pozvaním reagovali aj na najnovšie protikorupčné aktivity premiéra, ktoré oznámil v piatok.

 

Premiér Robert Fico (Smer-SD) povedal, že víta záujem mladých ľudí o veci verejné a je pripravený vytvárať im vhodné podmienky na prehlbovanie tohto záujmu. Skupine študentov ponúka školenie na Medzinárodnej protikorupčnej akadémii so sídlom v Rakúsku. 

 

Premiér  počas stretnutia s dekanom Medzinárodnej protikorupčnej akadémie (IACA) Martinom Kreutnerom v rakúskom Laxenburgu v piatok oznámil, že na Slovensku vznikne s vysokou pravdepodobnosťou Úrad na ochranu verejného záujmu, ktorý bude ochraňovať ľudí pripravených bojovať proti korupcii. Podľa Fica nie je vylúčené ani prijatie nového ústavného zákona o preukazovaní pôvodu majetku.

 

Porovnajte obe zhromaždenia v priloženom videu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies