VIDEO V Berlíne sa horúčav neboja. Ľudia sa schovávajú v ľadovom bare

NETKY.SK • 7 August 2018, 13:22 • 2 min
VIDEO V Berlíne sa horúčav neboja. Ľudia sa schovávajú v ľadovom bare

BERLÍN - Vlna horúčav, ktorá sužuje celú Európu, trápi obyvateľov Berlína o niečo menej. Pred štvrť rokom sa v nemeckej metropole totiž otvoril bar Angiyok, ktorý ľuďom v sparných dňoch poskytuje vytúžené schladenie. Teplota sa v podniku drží na mrazivých mínus desiatich stupňoch Celzia a atmosféru dokresľujú ľadové sochy.

slovakia

left justify in out

Návštevníci pri vstupe dostanú veľké termo bundy a rukavice, bez nich by v mrazivom prostredí asi dlho nevydržali. Schladiť sa nemusia len pobytom, dopriať si môžu aj niektorý z naozaj studených koktailov.

 

"Brní mi teraz celé telo, pretože vonku je horúco a tu zase veľká zima. Ale je to veľmi príjemné," povedala jedna z návštevníčok Bea Márie Edingová pre agentúru Reuters. "Vonku je príšerné teplo a dopriať si trochu zimy je teraz v lete skvelá zmena," dodal Oliver Sauer.

 

Nadšené ohlasy dostal majiteľ Thilo J. von Beyma aj od mnohých ďalších návštevníkov. Jemu samotnému preto vysoké teploty vrásky nerobia, pre jeho podnik je tohtoročné leto úplne ideálne. "Keď je vám teplo, budete sa tu cítiť príjemne. Nainštalovali sme v bare celkom 60 ton ľadu, ktoré pomáhajú udržiavať klímu," dodal majiteľ.

 

V Nemecku ale hľadajú ľudia chládok napríklad aj v múzeách, píše britský server Guardian. Inštitúcie od Mníchova po Norimberg zaznamenávajú zvýšený záujem, pretože návštevníci vyhľadávajú klimatizované priestory.

 

Jeden supermarket v Hesensku ľuďom dokonca za 3 eurá ponúka dvojminútový pobyt v chladiarenskej miestnosti. Majiteľ obchodu vo Friedbergu pre nemecký týždenník Spiegel povedal, že sa nejedná o marketingový ťah, ale o serióznu ponuku, ktorá ho bohatým určite neurobí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona