VIDEO V Austrálii zmizlo pod hladinou 300 metrov pláže: Vznikla tu veľká diera!

NETKY.SK • 27 September 2018, 13:32 • 2 min
VIDEO V Austrálii zmizlo pod hladinou 300 metrov pláže: Vznikla tu veľká diera!

Austrálčania boli veľmi prekvapení, keď sa prebudili do pondelkového rána.

slovakia

left justify in out

Pod hladinou oceánu totiž zmizla približne 300-metrová časť pláže. Stratila sa v hĺbke 7,5 metra. Tento jav však, žiaľ, nie je ojedinelý. Odborníci sa domnievajú, že polostrovu Inskip Point v budúcnosti hrozí úplne zaniknutie.

 

Incident sa odohral v noci, preto nedošlo k zraneniam ani poškodeniu majetku, čo však nemožno povedať o podobnej situácii z roku 2015, kedy oceán „zhltol“ karavan, auto stan i príves.

Čo sa však za týmto javom skrýva? Geológovia tvrdia, že príčinou je zrejme erózia spôsobená prílivovým prúdením a vlnami. Zrejme je teda len otázkou času, kedy sa niečo podobné zopakuje opäť.

 

Novovzniknutá diera je momentálne sledovaná, pretože aj pár dní po prvotnom zrútení sa ďalej rozširovala. Približne 150 metrov od nej sa nachádza kemp, ktorý v prípade ohrozenia budú musieť evakuovať.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona