VIDEO: V Atlantiku horí loď prevážajúca tisíce áut

NETKY.SK • 18 Február 2022, 12:55 • 2 min
VIDEO: V Atlantiku horí loď prevážajúca tisíce áut

MADRID - Nákladná loď vezie asi 4 000 vozidiel koncernu Volkswagen a začala horieť počas plavby v Atlantickom oceáne, južne od portugalského súostrovia Azory.

slovakia

left justify in out

Podľa piatkových informácií portugalského námorníctva sa na takmer 200 metrov dlhej lodi nachádzala 22-členná posádka, ktorú po vypuknutí požiaru evakuovali a previezli do bezpečia.

 

 

Situácia na lodi, plávajúcej pod panamskou vlajkou, je podľa hovorcu portugalského námorníctva stabilizovaná a momentálne nehrozí riziko, že by sa vznietila nádrž s palivom alebo že by uniklo do mora.

 

Podľa správ médií sa loď plavila z prístavu Emden na severozápade Nemecka do Davisvillu, ktorý leží v americkom štáte Rhode Island. Požiar údajne vypukol už v stredu v priestore, kde prepravovali autá.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Odsúdili Nemca, ktorý zavraždil manželku a syna na Tenerife

 

Počas piatka by mali plavidlo preskúmať experti z holandskej záchranárskej spoločnosti, ktorí posúdia, či by ho bolo možné odtiahnuť do niektorého z prístavov.

 

img

 

Loď sa v súčasnosti nachádza približne 170 kilometrov juhozápadne od azorského ostrova Faial. V jeho blízkosti hliadkuje plavidlo portugalského námorníctva.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: V Poľsku zaznamenali šesť tornád



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona