VIDEO Útok na sýrske mesto: Na civilistov zhodili dva sudy s jedovatým chlórom!

NETKY.SK • 3 August 2016, 12:01 • 2 min
VIDEO Útok na sýrske mesto: Na civilistov zhodili dva sudy s jedovatým chlórom!

SARAKÍB - Nezmámi útočníci zhodili na mesto Sarakíb v sýrskej provincii Idlib sudy obsahujúce jedovatý plyn chlór.

slovakia

left justify in out

Pri útoku utrpelo zranenia najmenej 33 ľudí. S odvolaním sa na tamojších lekárov a záchranárov o tom informovala spravodajská stanica BBC.

 

 

Zhodenie dvoch sudov so smrtiacim chlórom v pondelok večer miestneho času pre BBC potvrdil zdroj pôsobiaci priamo v meste. Plynom sa podľa neho priotrávilo okolo 30 ľudí prevažne žien a detí. "Vieme, že to je chlór, pretože sme ním boli zasiahnutí už v minulosti a poznáme jeho pach a symptómy," povedal s tým, že vedia o 28 prípadoch, najmä žien a detí.

 

Predstaviteľ civilnej obrany zasa agentúru Reuters informoval o 33 obetiach útoku.

 

Organizácia dobrovoľných záchranárov uviedla, že sudy s najväčšou pravdepodobnosťou obsahovali chlór, nedá sa to však dokázať.

 

Kto za útokom stojí nie je nateraz jasné. Z útokov chemickými zbraňami sa vzájomne obviňujú obe strany sýrskeho konfliktu - islamskí teroristi IS i vládne sily. Chlór sa často využíva v chemickom priemysle. Jeho použitie ako zbrane je však medzinárodne zakázané.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona