VIDEO Útok na hotel pre cudzincov v Avganistane: Zahynuli najmenej štyria ľudia

NETKY.SK • 1 August 2016, 07:12 • 2 min
VIDEO Útok na hotel pre cudzincov v Avganistane: Zahynuli najmenej štyria ľudia

KÁBUL - Pri útoku militantov afganského hnutia Taliban na hotel v metropole Kábul, v ktorom bývajú cudzinci, prišli v noci na dnes o život všetci traja útočníci. Zahynul aj jeden policajt a ďalší utrpel zranenia, uviedol policajný zdroj pre tlačovú agentúru DPA.

slovakia

left justify in out

Afganská televízia Tolo s odvolaním sa na zdroj z hotela uviedla, že žiaden z hodí nebol zabitý ani zranený. Policajný hovorca avizoval tlačovú konferenciu neskôr v priebehu dňa.

 

Bezpečnostné sily zasiahli niekoľko hodín po začiatku útoku, ku ktorému došlo okolo 2.00 h miestneho času. Reportér DPA hlásil okolo 6.00 h prestrelku s tým, že cez zátarasu, na ktorej zastavili novinárov, prešlo najmenej päť tankov a dva obrnené vozidlá. Vojenský konvoj znova odišiel okolo 8.00 h. Podľa médií boli na mieste afganské i zahraničné špeciálne jednotky.

 

 

Cieľom útoku bol zjavne hotel Northgate neďaleko medzinárodného letiska, v ktorom bývajú aj pracovníci zmluvných firiem americkej armády.

 

Od hotela bolo najskôr počuť výbuch a hovorca Talibanu následne tvrdil, že ozbrojenci hnutia tam odpálili bombu v nákladnom vozidle, aby následne vtrhli dnu a zabili alebo zranili viac ako 100 nepriateľov. Taliban často zveličuje správy o svojich "úspechoch".

 

Ubytovacie zariadenia využívané cudzincami sú opakovane terčom útokov vzbúrencov v Afganistane. Hotel Northgate, typické zariadenie svojho druhu v Kábule, poskytujúce zahraničným pracovníkom ubytovanie s bezpečnostnými opatreniami, sa nachádza neďaleko leteckej základne Bagrám a cieľom útoku bolo už najmenej raz, v júli 2013. Podľa novín New York Times vtedy zahynuli štyria alebo piati strážcovia i piati útočníci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies