VIDEO Útočník z Nice oklamal policajtov, že je zmrzlinár: Pri nárazoch do ľudí ešte pridával plyn!

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 10:11 • 2 min
VIDEO Útočník z Nice oklamal policajtov, že je zmrzlinár: Pri nárazoch do ľudí ešte pridával plyn!

NICE - Útoky s použitím vozidiel nie sú v Európe ničím novým, ale štvrtkový útok, pri ktorom zahynulo najmenej 84 ľudí, predstavuje jeden z najkrvavejších v novodobých dejinách kontinentu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od útokov vozidlami naplnenými výbušninami pri násilí v Nice zabíjala len samotná váha a rýchlosť nákladného vozidla pohybujúceho sa po rušnej promenáde - a spôsobila takisto vysoký počet obetí na životoch. Chladiarenské vozidlo vážilo totiž 19 ton.

 

Video nie je vhodné pre deti a citlivé povahy.

 

 

Len pár hodín pred besnením si útočník požičal kamión. Pred masakrom sa mu podarilo oklamať policajtov, keď im povedal, že ním rozváža zmrzlinu. Brutálny vrah z Francúzska Mohamed, ktorý mal tuniský pôvod a pracoval ako vodič z povolania, okrem toho, že zabil osem desiatok osôb, zranil ďalších až 188 ľudí.

 

Video nie je vhodné pre deti a citlivé povahy.

Americký pilot, ktorý bol jedným zo svedkom hrozivej tragédie, pre televíziu CNN povedal, že keď zabijak narážal do prvých ľudí, začal ešte viac pridávať plyn, aby následky boli priam fatálne. To sa mu aj podarilo splniť, keďže medzi obeťami je až dvanásť detičiek, traja Nemci, dvaja Američania a obyvatelia iných krajín. „Videl som telá, ako pozdĺž cesty lietali vzduchom ako kolky. Počul som zvuky a krik, na ktoré nikdy nezabudnem,“ napísal novinár denníka Nice-Matin Damien Allemand, ktorý sa z hroznej udalosti stále nevie spamätať.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies