VIDEO Útočník v Holandsku s palestínskou a izraelskou vlajkou zdemoloval kóšer reštauráciu

NETKY.SK • 7 December 2017, 18:24 • 2 min
VIDEO Útočník v Holandsku s palestínskou a izraelskou vlajkou zdemoloval kóšer reštauráciu

AMSTERDAM - V Amsterdame vo štvrtok útočník s palestínskou aj izraelskou vlajkou porozbíjal výklady na kóšer reštaurácii.

slovakia

left justify in out

Útok je zachytený na videu, na ktorom vidno, ako po útoku ešte vošiel do reštaurácie a potom z nej vyšiel s vlajkou Palestíny aj Izraela. Pred reštauráciou ho premohla dvojica policajtov.

Podľa hovorcu amsterdamskej polície Lea Dortlanda útočníkom bol 29-ročný obyvateľ Amsterdamu, ktorý má v tom meste dočasný pobyt. Národnosť útočníka hovorca nezverejnil.

Útok podľa všetkého súvisí so stredajším oznámením amerického prezidenta Donalda Trumpa, že Spojené štáty presúvajú svoje veľvyslanectvo v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzalema a oficiálne uznávajú Jeruzalem za hlavné mesto Izraela. Židovský štát tento krok privítal, vo svete však vyvolal veľké pobúrenie a na palestínskych územiach, ale aj inde vo svete, toto rozhodnutie vyvolalo masové demonštrácie a nepokoje.

Hlavné mesto svojho budúceho štátu totiž chcú mať z Jeruzalema Palestínčania, čo sa po tomto americkom rozhodnutí ešte viac vzdialilo realite. Medzinárodné spoločenstvo Palestínčanom doteraz vždy sľubovalo, že o statuse Jeruzalema sa rozhodne na mierových rokovaniach.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies